CURASEPT CHX + ADS

De Curasept ADS lijn bevat chloorhexidine en Anti Discoloration System (ADS).

Chloorhexidine (chx) is het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in de tandheelkundige zorg. Chx hecht zich tot maximaal 12 uur na spoelen aan het tandvlees en biedt daardoor het langdurige en effectieve ondersteuning.

Verkleuringen van het gebit kunnen een vervelende bijwerking zijn van chloorhexidine. Daarom ontwikkelde Curasept een gepatenteerd systeem: Anti Discoloration System (ADS®). Een innovatief en klinisch getest systeem dat het verschijnen van verkleuringen van de tanden vermindert zonder smaakverlies. Curasept ADS is de oplossing voor ontstekingen in de mond (gingivitis, parodontitis, mucositis en peri-implantitis).

Verkrijgbaar in

 

Gedurende de bijna 20 jaar dat Curasept op de markt is, zijn er veel artikelen, onderzoeken en een systematic revieuw van Curasept verschenen.
Bekijk hier het literatuuroverzicht.

ONDERSTEUNT BIJ ONTSTOKEN TANDVLEES

KLINISCH BEWEZEN EFFECTIEF

VRIJWEL GEEN VERKLEURING EN SMAAKVERLIES

CURASEPT Mondspoelingen - ADS

Mondspoelmiddel 0,20% chx – 200 ml

Voor kortdurend intensief gebruik: tot 10 dagen.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Deze ADS Mondspoeling van Curasept is specifiek ontworpen voor gebruik tijdens en na (chirurgische) interventies in de mond. Als ondersteuning bij de behandeling van parodontitis (ontstoken tandvlees), mucositis (ontstoken slijmvliezen) en peri-implantitis (ontstekingen rondom implantaten).

Curasept ADS 220 Mondspoelmiddel 0.20% CHX is een antibacteriële spoeling voor kortdurend, intensief gebruik op basis van 0.20% chloorhexidine en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van verkleuringen van het gebit en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de alcoholvrije formule van een optimale mondhygiëne zonder irritaties en branderig gevoel.

Tweemaal daags gedurende 60 seconden spoelen met 10ml (eetlepel) onverdund product, bij voorkeur na het tandenpoetsen. Niet langer dan 7-14 dagen gebruiken of zoals aanbevolen door uw mondhygiënist, kaakchirurg of tandarts. Gebruik Curasept mondspoeling na gepoetst te hebben met de Curasept tandpasta voor het beste resultaat.

Waarschuwing
Voor een optimale werking van het ADS systeem: vermijd gedurende een uur na het gebruik van de mondspoeling verkleurende etenswaren (koffie, thee, rode wijn, etc.) en rook niet. Voor oraal gebruik. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat sodium metabisulfide.

Aqua, Xylitol, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Ascorbic Acid, Chlorhexidine Digluconate, Aroma, Poloxamer 407, Sodium Metabisulfite, Sodium Citrate, C.I. 42090.

Mondspoelmiddel – 0,12% chx – 200 ml

Voor langduriger gebruik: 4 – 6 weken.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Deze ADS Mondspoeling van Curasept is ideaal als ondersteuning voor de behandeling van gingivitis/parodontitis (ontstoken tandvlees), mucositis (ontstoken slijmvliezen) en peri-implantitis (ontstekingen rondom implantaten). Dit mondspoelmiddel is hiermee zeer geschikt voor mensen die een prothese, orthodontisch apparatuur of implantaten dragen, maar ook voor iedereen met extra gevoelig tandvlees.

Curasept ADS 212 Mondspoeling 0.12% CHX is een beschermend mondspoelmiddel voor langduriger gebruik op basis van 0.12% chloorhexidine en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van verkleuringen van het gebit en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de alcoholvrije formule van een optimale mondhygiëne zonder irritaties en branderig gevoel.

Tweemaal daags gedurende 60 seconden spoelen met 10ml (eetlepel) onverdund product, bij voorkeur na het tandenpoetsen. Niet langer dan 4 tot 6 weken gebruiken of zoals aanbevolen door uw mondhygiënist, kaakchirurg of tandarts. Gebruik Curasept mondspoeling na gepoetst te hebben met de Curasept tandpasta voor het beste resultaat.

Waarschuwing
Voor een optimale werking van het ADS systeem: vermijd gedurende een uur na het gebruik van de mondspoeling verkleurende etenswaren (koffie, thee, rode wijn, etc.) en rook niet. Voor oraal gebruik. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat sodium metabisulfide.

Aqua, Xylitol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Poloxamer 407, Ascorbic Acid, Sodium Benzoate, Chlorhexidine Digluconate, Sodium Metabisulfite, Sodium Citrate, C.I. 42090.

Mondspoelmiddel 0,05% chx + 0,05% fl – 200 ml

Voor langdurig gebruik: 4 – 6 maanden.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Helpt om cariës (gaatjes) en gingivitis (ontstoken tandvlees) te voorkomen en ondersteunt bij de algehele mondhygiëne na orthodontische behandelingen. Bovendien is het mondspoelmiddel zeer geschikt indien tandenpoetsen niet of nauwelijks mogelijk is. Ideaal tijdens orthodontische behandelingen.

Curasept ADS 205 Mondspoeling 0.05% CHX + 0.05% FL is een aangenaam smakend mondspoelmiddel voor langdurig gebruik op basis van 0.05% chloorhexidine, 0.05% natriumfluoride en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de alcoholvrije formule van een optimale mondhygiëne zonder irritaties en branderig gevoel.

Tweemaal daags gedurende 60 seconden spoelen met 10ml (eetlepel) onverdund product, bij voorkeur na het tandenpoetsen. Niet langer dan 6 maanden gebruiken of zoals aanbevolen door uw mondhygiënist of tandarts. Gebruik Curasept mondspoeling na gepoetst te hebben met de Curasept tandpasta voor het beste resultaat.

Waarschuwingen
Voor een optimale werking van het ADS systeem: vermijd gedurende een uur na het gebruik van de mondspoeling verkleurende etenswaren (koffie, thee, rode wijn, etc.) en rook niet. Voor oraal gebruik. Buiten bereik van kinderen houden. Bevat sodium metabisulfide en natrium fluoride.

 

Aqua, Xylitol, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Ascorbic Acid, Chlorhexidine Digluconate, Aroma, Sodium Fluoride Poloxamer 407, Sodium Benzoate, Sodium Metabisulfite, Sodium Citrate, C.I. 42090.

Mondspoeling met hyaluronzuur (HA) en polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat (PVP-VA)

Hyaluronzuur (HA) komt van nature voor in het tandvlees. Het heeft antimicrobiële eigenschappen en versterkt het immuunsysteem tegen aanvallen van bacteriën. HA ondersteunt en versnelt de wondgenezing, verstevigt de weefsels en gaat zwelling tegen. Het vormt een beschermende laag over het mondslijmvlies, waardoor de toplaag vochtig blijft.

Polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat (PVP-VA) vormt een beschermende laag, niet alleen over tanden, maar ook over het mondslijmvlies. Deze beschermende laag van PVP-VA is essentieel voor de wondgenezing na irritatie of chirurgie.

Curasept ADS Implant 0,20% CHX + HA+ PVP-VA

Mondspoeling 0.20% CHX is een vernieuwde en effectief mondspoelmiddel voor kortdurend, intensief gebruik tot 10 dagen op basis van 0.20% chloorhexidine (CHX) en het gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS).

Curasept ADS Implant is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Bevat hyaluronzuur (HA) en de innovatieve co-polymer polyvinylpyrrolidone-vinyl (PVP-VA) wat het tandvlees en het mondslijmvlies beschermt.

Deze ADS Implant Mondspoeling van Curasept wordt geadviseerd te gebruiken tijdens en na implantaat procedures, na complexe tandextracties, botregeneratie procedures, bij gingivitis/parodontitis (ontstoken tandvlees) en in die gevallen waar snelle wondgenezing gewenst is.

Anti Discoloration System (ADS) vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Daarbij is deze mondspoeling voorzien van hyaluronzuur (HA) en de innovatieve co-polymer polyvinylpyrrolidone-vinyl (PVP-VA). Deze twee ingrediënten zorgen er samen voor dat er een beschermend laagje wordt aangebracht op het tandvlees en mondslijmvlies. Dit laagje ondersteunt het weefselregeneratieproces en helpt bij ontstekingsreacties.

Curasept ADS Implant is een medische hulpmiddel, lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing.

Spoel de mond gedurende minimaal 1 minuut met 10ml (eetlepel) onverdund product na de normale mondhygiëne. Aanbevolen wordt na gebruik gedurende 30 minuten niet te eten of te drinken of opnieuw de mond te spoelen. Gedurende 7-10 dagen gebruiken; mocht het nodig zijn het gebruik voort te zetten, overleg dan met uw tandarts of mondhygiënist.

Waarschuwing
Niet doorslikken. Buiten bereik van kinderen houden. Bewaren op een koele, donkere plek. Bevat natriumbisulfiet.

Purified Water, Xylitol, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Citrate, PVP/VA Copolymer, Ascorbic Acid, Sodium Hyaluronate, Chlorhexidine Digluconate (0.20%), Sodium Benzoate, Aroma, Poloxamer 407, Sodium Metabisulfite, Citric Acid, C.I. 42090, C.I. 17200.

Curasept ADS Perio 0,12% CHX + HA+ PVP-VA

Mondspoeling 0.12% CHX is een vernieuwde en effectief mondspoelmiddel voor gebruik van 4 tot 6 weken op basis van 0.12% chloorhexidine en het gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Bevat hyaluronzuur (HA) en de innovatieve co-polymer polyvinylpyrrolidone-vinyl (PVP-VA) wat het tandvlees en mondslijmvlies beschermt.

Curasept ADS Perio is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Deze ADS Implant Mondspoeling van Curasept wordt geadviseerd te gebruiken bij parodontale behandelingen en paradontale plastische chirurgie alsmede voor de bevordering van de algehele mondhygiëne en bij wondgenezing na irritaties.

Het Anti Discoloration System (ADS) systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Daarbij is deze mondspoeling voorzien van hyaluronzuur (HA) en de innovatieve co-polymer polyvinylpyrrolidone-vinyl (PVP-VA). Deze twee ingrediënten zorgen er samen voor dat er een beschermend laagje wordt aangebracht op het tandvlees en mondslijmvlies. Dit laagje ondersteunt het weefselregeneratieproces en helpt bij ontstekingsreacties.

Curasept ADS Perio is een medische hulpmiddel, lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing.

Spoel de mond gedurende minimaal 1 minuut met 10ml (eetlepel) onverdund product na de normale mondhygiëne. Aanbevolen wordt na gebruik gedurende 30 minuten niet te eten of te drinken of opnieuw de mond te spoelen. Gedurende 30 dagen gebruiken; mocht het nodig zijn het gebruik voort te zetten, overleg dan met uw tandarts of mondhygiënist.

Waarschuwing
Niet doorslikken. Buiten bereik van kinderen houden. Bewaren op een koele, donkere plek. Bevat natriumbisulfiet.

Purified Water, Xylitol, Propylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Citrate, PVP/VA Copolymer, Ascorbic Acid, Sodium Hyaluronate, Chlorhexidine Digluconate (0.12%), Sodium Benzoate, Aroma, Poloxamer 407, Sodium Metabisulfite, Citric Acid, C.I. 42090, C.I. 17200.

CURASEPT Gel-Tandpasta

Gel-Tandpasta – 0,20% chx- 75 ml

Voor kortdurend, intensief gebruik.

Voor of na (chirurgische) interventies in de mond. Als ondersteuning bij de behandeling van parodontis (ontstoken tandvlees), mucositis (ontstoken mondslijmvlies) en peri-implantitis (ontstekingen rondom implantaten). Bij oncologische behandelingen.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Curasept ADS 720 Gel-Tandpasta 0.20% CHX is een beschermende gel-tandpasta voor kortdurend, intensief gebruik op basis van 0.20% chloorhexidine (CHX) en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plaque werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de afwezigheid van alcohol van een irritatievrije poetsbeurt zonder branderig gevoel na afloop.

Wanneer gebruik voor langere tijd nodig is, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om advies. Niet inslikken. Bevat sodium metabisulfide. Bewaren op een koele, donkere plaats.

Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Xylitol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Chlorhexidine Digluconate, Cellulose Gum, Ascorbic Acid, Sodium Metabisulfite, Sodium Saccharin, Sodium Methylparaben, Sodium Citrate, C.I.42090.

Gel – Tandpasta – 0,12% chx- 75 ml

Voor langdurig gebruik.

Ideaal als ondersteuning voor de behandeling van gingivitis/parodontitis (ontstoken tandvlees), mucositis (ontstoken mondslijmvlies) en peri-implantitis (ontstekingen rondom implantaten). De gel-pasta is hiermee zeer geschikt voor mensen die een prothese, orthodontisch apparatuur of implantaten dragen, maar ook voor iedereen met extra gevoelig tandvlees.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Curasept ADS 712 Gel-Tandpasta 0.12% CHX is een intensief beschermende gel-tandpasta voor langduriger gebruik tot 3 maanden op basis van 0.12% chloorhexidine (CHX) en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de afwezigheid van alcohol van een irritatievrije poetsbeurt zonder branderig gevoel na afloop.

Niet inslikken. Bevat sodium metabisulfide. Bewaren op een koele, donkere plaats.

Tweemaal daags de tanden poetsen gedurende 2 minuten, gebruiken als gewone tandpasta.

Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Xylitol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Cellulose Gum, Chlorhexidine Digluconate, Ascorbic Acid, Sodium Metabisulfite, Sodium Saccharin, Sodium Methylparaben, Sodium Citrate, C.I.42090.

Gel-Tandpasta – 0,05% chx + 0,05% fl- 75 ml

Voor langdurig gebruik.

Deze ADS Gel-Tandpasta van Curasept is ideaal voor mensen die orthodontisch apparatuur of implantaten dragen en is ook zeer geschikt voor iedereen die last heeft van gevoelig tandvlees of extra groot risico loopt op het krijgen van gaatjes/cariës tijdens orthodontische behandelingen.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Curasept ADS 705 Gel-Tandpasta 0.05% CHX is een unieke gel-tandpasta voor langdurig gebruik op basis van 0.05% chloorhexidine (CHX), 0.05% natriumfluoride en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de afwezigheid van alcohol van een irritatievrije poetsbeurt zonder branderig gevoel na afloop.

 

Niet inslikken. Bevat sodium metabisulfide en natrium fluoride. Bewaren op een koele, donkere plaats.

Tweemaal daags de tanden poetsen gedurende 2 minuten, gebruiken als gewone tandpasta.

Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Xylitol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Ascorbic Acid, Sodium Metabisulfite, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Chlorhexidine Digluconate, Sodium Saccharin, Sodium Methylparaben, Sodium Citrate, C.I.42090.

CURASEPT Parodontaal Gel

Parodontaal Gel – 1% chx 30ML

Voor de lokale behandeling van het tandvlees, ter verlichting van irritatiesymptomen tijdens
tandheelkundige behandelingen, bij dragers van prothesen en beugels, patiënten met parodontitis
en gebruikers van implantaten. Voor het verder bestrijden van de vorming en afzetting van tandplak.

Curasept Parodontaal Gel 1% chx is geschikt voor intensief gebruik gedurende 10 tot 14 dagen onder prothesen, bij implantaten, parodontitis, mucositis en vaste (brug)contructies.

De gel bevat 1% chloorhexidine en heeft sterk hechtende eigenschappen.

Curasept Parodontaal Gel is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

De Parodontaal gel is op basis van chloorhexidine (chx), dit is het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in de tandheelkundige zorg. Chx hecht zich tot maximaal 12 uur na spoelen aan het oppervlak van de tanden en tandvlees. Hierdoor geeft het een langdurige en effectieve ondersteuning.

Curasept parodontaal gel vormt, dankzij de aanwezigheid van PVP VA copolymeer een beschermende de laag op het tandvleees die samen met de mechanische werking bijdraagt tot het verlichten van de symptomen veroorzaakt door irritatie van het mondslijmvlies.

Verder voorkomt het de vorming en afzetting van tandplak. De concentratie chloorhexidine digluconaat van 1% helpt bij het vormen van een beschermlaag over de tanden en verzekert een doeltreffende antiseptische werking.

Lokale werking zonder irriterend effect. De alcoholvrije formule zonder irriterende of pijnlijke effecten en het beschikbare A.D.S®.-systeem dat de incidentie van mogelijke pigmentatiewerking helpt te verminderen, zorgen voor een goede acceptatie van het product.

Curasept Parodontaal Gel 1% chx:

  • geschikt voor intensief gebruik onder prothesen, bij implantaten, parodontitis enz.;
  • voor lokaal gebruik, gedurende 10 tot 14 dagen;
  • op basis van chloorhexidine (chx);
  • voor effectieve ondersteuning.

Curasept Gel – 0.50% CHX 30ML

De gel is geschikt voor lokaal gebruik en is zorgvuldig samengesteld op basis van 0.50% chloorhexidine (CHX) en het innovatieve en gepatenteerde Anti Discoloration System (ADS).

Verkrijgbaar: Topgezondheidsproducten.nl

Curasept ADS 350 Gel 0.50% CHX is een grondig reinigende gel voor de verzorging van tandvlees, ook tussen de tanden. Lokaal aan te brengen bij implantaten en als ondersteuning bij de behandeling van parodontitis (tandvleesontsteking).

Anti Discoloration System (ADS). Dit systeem vermindert het ontstaan van tandverkleuringen en smaakverlies door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten. Bovendien geniet u dankzij de afwezigheid van alcohol van een irritatievrije poetsbeurt zonder branderig gevoel na afloop.

Lokaal aanbrengen op of tussen de tanden. Wanneer gebruik voor langere tijd nodig is, vraag dan uw tandarts of mondhygiënist om advies. Niet inslikken. Bewaren op een koele, donkere plaats, buiten het bereik van kinderen.